Charteroví obři budou nadále létat také z Bratislavy, lety do exotiky nabídne DER Touristik i Čedok

Airbus A350 letecké společnosti World2Fly v Bratislavě. Zdroj: Letisko BratislavaAirbus A350 letecké společnosti World2Fly v Bratislavě. Zdroj: Letisko Bratislava

Slovákům odpadne mezipřistání v Praze.

Cestovní skupina DER Touristik, zastřešující na Slovensku cestovní kanceláře Fischer a Kartago tours, bude pokračovat ve spolupráci s leteckou společností World2Fly na letech do exotiky i v Bratislavě. Seznam destinací nabízených od podzimu zahrnuje letoviska Cancún v Mexiku, Holguín na Kubě, Phu Quoc ve Vietnamu a Punta Cana v Dominikánské republice.

Zatímco minulou zimní sezónu létala dálková letadla z Bratislavy s mezipřistáním v Praze, tentokrát půjde o přímé lety. Obslouží je Airbus A330 s 255 sedadly v ekonomické třídě a 30 v business třídě. Do každé destinace se má létat jednou týdně.

Sázka na Airbus A350 s rekordní kapacitou se vyplatila, Der Touristik rozšíří nabídku letů do exotiky

Z Bratislavy se do exotiky začalo létat vloni. Poprvé v historii tak mohli slovenští klienti letět ze svého hlavního města, aniž by museli cestovat například do Vídně.

Poptávka byla obrovská

„Byl to pro nás dost riskantní krok, protože nikdo předtím nic podobného nezkusil. Ukázalo se však, že šlo o správné rozhodnutí, protože poptávka byla obrovská. Od října s námi odletělo téměř 14 tisíc klientů. Protože jim chceme poskytnout co nejvyšší úroveň cestování, budeme tentokrát využívat letadlo s business třídou. Během sezóny jsme o ni zaznamenali zvýšenou poptívku,“ uvedl šéf DER Touristik SK Marcel Siekel.

Do exotiky také s Čedokem

Kromě DER Touristik plánuje dálkové lety z Bratislavy do exotiky také cestovní kancelář Čedok. Jak již dříve uvedla v tiskové zprávě, ve spolupráci s leteckou společností Neos nabídne spojení na Mauricius a Phuket, a to s Boeingem 787-9 Dreamliner. Letoun v konfiguraci tří tříd pojme až 355 pasažérů.

Odlety Čedoku na Mauricius jsou v zimním letovém řádu naplánovány na středy a na Phuket ve čtvrtky. Pokračovat budou rovněž lety na Zanzibar a dalších destinací, v tomto případě však již s úzkotrupými letadly.

Tagy BTS Čedok DER Touristik Letisko Bratislava Letiště Bratislava World2Fly
34 komentářů