Českobudějovické letiště jde do finále velké hry bez šéfa, Ondřich rezignoval

Letiště České Budějovice, nový terminál. Autor: Letiště České BudějoviceLetiště České Budějovice, nový terminál. Autor: Letiště České Budějovice

Jihočeské letiště České Budějovice se ocitne na konci května bez ředitele. Ladislav Ondřich (55) po 13 letech rezignoval na pozici

Jihočeské letiště České Budějovice se ocitne na konci května bez ředitele. Ladislav Ondřich (55) po 13 letech rezignoval na pozici předsedy představenstva a s koncem měsíce skončí i jako ředitel. To vše v době, kdy se završuje stavba nového terminálu za půl miliardy a firmu čeká náročný certifikační proces, na jehož konci by mělo být veřejné mezinárodní letiště. Rezignaci Ondřich oznámil na stránkách letiště, upozornila na ní jihočeská Mladá fronta Dnes.

Ladislav Ondřich, končící šéf Letiště České Budějovice. Pramen: Letiště ČB

Ladislav Ondřich, končící šéf Letiště České Budějovice.
Pramen: Letiště ČB

„K rozhodnutí jsem dospěl na základě vyhodnocení životních priorit. Důvody, které mě vedly k tomu, abych po 13 letech práce pro společnost a po 33 letech strávených v různých pozicích opustil letiště, jsou osobní,“ uvedl Ondřich. Akcionáři Jihočeský kraj a město České Budějovice tak musejí hledat nového šéfa, jehož hlavním úkolem bude zajistit letišti všechna razítka a především rozjet letecký byznys. Zatímco vedení letiště dosud prezentovalo „povinný“ optimismus, řada odborníků nedává Budějovicím velké šance.

„Hledáme někoho, kdo má zkušenosti s provozováním letiště,“ sdělila MfD hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD). Dočasně převezme Ondřichovy pravomoci člen představenstva Robert Kala. Kraj a město rovněž pro letiště hledají strategického partnera.

Rozhovor o plánech letiště s marketingovou manažerkou Martinou Vodičkovou přinesl deník Zdopravy.cz koncem března.

Tagy Jihočeské letiště České Budějovice Ladislav Ondřich
39 komentářů