České dráhy znovu vypraví noční vlaky pro poutníky na Svatý Hostýn

Stanice Bystřice pod Hostýnem. Pramen: Správa železnicStanice Bystřice pod Hostýnem. Pramen: Správa železnic

Od vlakového nádraží k poutní bazilice lze využít autobusovou dopravu.

České dráhy i o letošní silvestrovské noci vypraví několik zvláštních vlaků na tradiční Novoroční mši v poutním chrámu na Svatém Hostýně.

První vlak vyjede z Brna ve 20:25 a pojede například přes Vyškov na Moravě, Nezamyslice a Kroměříž do Bystřice pod Hostýnem, kam má plánovaný příjezd ve 22:17. Druhý vlak odjede ve 21:34 z Olomouce a pojede přes Brodek u Přerova, Přerov, Hulín a Holešov do Bystřice pod Hostýnem, kam dorazí ve 22:35.

Další zvláštní vlak vyjede z Velké nad Veličkou ve 20:28 do Veselí nad Moravou, kde je přestup na zvláštní silvestrovský spoj z Hodonína s odjezdem ve 20:12 a trasou přes Rohatec, Sudoměřice nad Moravou a Strážnici, který dál pokračuje přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Hulín do Bystřice pod Hostýnem. Tam přijede ve 22:17.

Od vlakového nádraží k poutní bazilice lze využít autobusovou dopravu.

Mimořádné vlaky pro účastníky Novoroční mše na Svatém Hostýně se pak z Bystřice pod Hostýnem vracejí v časných ranních hodinách na Nový rok. Jejich odjezdy jsou ve 3:05 a ve 3:25 hod. a příjezdy do cílových zastávek okolo páté hodiny ranní.

„Přesné jízdní řády těchto spojů mají cestující k dispozici v jízdních řádech a ve vyhledávačích nebo v aplikaci Můj vlak. Tam také cestující naleznou podrobnosti a přehled všech zastávek, ve kterých tyto mimořádné vlaky zastavují,“ doplnil mluvčí ČD Lukáš Kubát.

Tagy Bystřice pod Hostýnem České dráhy Silvestr Svatý Hostýn
25 komentářů