České dráhy zkrátí Valašské expresy, většina začne a skončí v Olomouci

Lokomotiva řady 151 v čele expresu Českých drah u České Třebové. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraLokomotiva řady 151 v čele expresu Českých drah u České Třebové. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Na Slovensko budou od čtvrtka pokračovat jen tři páry vlaků.

České dráhy pokračují v omezováním dálkové dopravy. Po dnes zahájené redukci čekají cestující omezení u většiny Valašských expresů.

Od čtvrtka budou jezdit vlaky v novém režimu: na českém území bude většina spojů ukončena nebo bude naopak začínat v Olomouci. Bez omezení až do Prahy a z Prahy pojedou vlaky Ex 220/221, v celé délce pojedou také vlaky Ex 521/522 Praha – Vsetín.

Kromě zkrácení trasy dojde i k dalšímu omezení: ne všechny vlaky překročí slovenskou hranici, část skončí v Horní Lidči. Na Slovensko pojedou celkem tři páry spojů. Půjde o Ex 122, 123, 126, 127 a 220/221.

České dráhy omezení vysvětlují nouzovým stavem a aktuálními epidemickými opatřeními, což vedlo k velkému propadu poptávky.

Kromě krajských vlaků od dnešního dne České dráhy omezily provoz u řady dálkových linek. Jde o rychlíky z Prahy do Hradce Králové, Brna, Českých Budějovic a Děčína, z Kolína do Ústí nad Labem, Českých Budějovic do Brna a z Ostravy do Čadce.

Tagy České dráhy Ex2 linka Ex2 Praha - Vsetín - Žilina omezení dopravy kvůli koronaviru Valašský expres
86 komentářů