dkv-spojujeme

České dráhy sníží kvalitu vozů na rychlících Praha – Děčín, lepší nasadí do Chebu

Lokomotiva řady 162 v čele rychlíku z Děčína po příjezdu na pražské hlavní nádraží. Foto: Jan SůraLokomotiva řady 162 v čele rychlíku z Děčína po příjezdu na pražské hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

Cestující v rychlících Labe mezi Prahou a Děčínem čeká od prosince, pokud jde o kvalitu cestování, návrat do minulosti. České

Cestující v rychlících Labe mezi Prahou a Děčínem čeká od prosince, pokud jde o kvalitu cestování, návrat do minulosti. České dráhy lepší vozy z této trasy nasadí na rychlíky Praha – Cheb, navíc o víkendech už na rychlíky nebudou posílat elektrické jednotky CityElefant.

Změna vyplývá z návrhu jízdního řádu, mluvčí Českých drah Radek Joklík ji potvrdil. Zmizí tak možnost přepravy vozíčkářů, jízdních kol, dobíjení elektroniky či bezdrátového připojení k internetu. Všechny tyto služby aktuálně na děčínských rychlících České dráhy nabízejí.

Rychlíky Praha – Děčín dlouhodobě patřily skladbou vozového parku k těm nejhorším na české železnici, v posledních dvou letech ale došlo ke zlepšení. Na trasu začaly České dráhy nasazovat například modernizované vozy řady Bmz koupené od rakouských železnic, kombinovaný vůz první a druhé třídy ABmz nebo multifunkční vůz Bdgmee. Nasazují je na většinu rychlíků, které na trase jezdí, doplňují je pak staršími vozy.

To vše ale bude minulostí. Od prosincové změny jízdního řádu budou České dráhy nasazovat starší vozy Aee, BDs, Bee a také B, ale jen jako posilu. Vozy BDs a B už jsou přečalouněné, nejde o vozy s koženkovým potahem. „Na rychlíkovou linku Praha – Ústí nad Labem – Cheb je objednán větší rozsah dopravy než dosud, tak vozy přesouváme na tuto trasu,“ vysvětlil mluvčí Českých drah Radek Joklík. Změny vozby se nedotknou vlaků EC do Německa a rychlíků R15 Praha – Ústí nad Labem – Cheb.

Tagy České dráhy Praha - Děčín R20 rychlík Praha - Děčín Top
228 komentářů