České dráhy soutěží firmu, která opraví CityElefant poškozený při modernizaci koridoru

Srážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekceSrážka nákladního auta s jednotkou CityElefant v Poříčanech. Foto: Drážní inspekce

České dráhy odhadují náklady na opravu na 21 milionů korun.

České dráhy chtějí vrátit do provozu elektrickou jednotku CityElefant, která je odstavena od loňského listopadu. Důvodem je poškození, která utrpěla srážkou s nákladním autem v Poříčanech. Šlo o vozidlo, které pracovalo na modernizaci koridoru z Poříčan do Velimi.

Na profilu zadavatele již zveřejnily zakázku na opravu jednotky 471.052. Odhadovaná cena je 21 milionů korun bez DPH. „Škodu budeme vymáhat po odstranění poškození, jde o klasický postup,“ řekl mluvčí Českých drah Robert Pagan. Oprava se týká motorového a vloženého vozu celé jednotky. Lhůta pro podání nabídek je 15. dubna.

Nehoda se tehdy obešla bez zranění, už tehdy dopravce odhadl škodu na 20 milionů korun. Kvůli události byl na téměř tři hodiny zastaven provoz. Šlo o srážku osobního vlaku z Kolína do prahy na 0. koleji s nákladním vozem přímo na stavbě. Nákladní automobil nacouval z prostoru vyloučené snesené koleje do průjezdného průřezu 0. koleje. V Poříčanech probíhá část modernizace úseku Poříčany – Velim za 3,8 miliardy korun, zakázku získalo sdružení firem Swietelsky Rail a Subterra.

Tagy 471 471.052 České dráhy CityElefant Velim - Poříčany
34 komentářů