České dráhy poprvé vstoupily do segmentu sdílených aut, za ČD body nabízí slevu u Autonapůl

České dráhy rozšířily možnost využití ČD Bodů o projekt Autonapůl.cz. Foto: Autonapůl.czČeské dráhy rozšířily možnost využití ČD Bodů o projekt Autonapůl.cz. Foto: Autonapůl.cz

České dráhy začaly spolupracovat s prvním systémem sdílených aut v Česku. Nově mohou cestující své ČD Body za cestování využít

České dráhy začaly spolupracovat s prvním systémem sdílených aut v Česku. Nově mohou cestující své ČD Body za cestování využít za služby carsharingu Autonapůl.cz.

Zákazník Českých drah, který je registrovaný v systému ČD Body, získá za 25 bodů voucher se slevou 250 Kč. Slevu pak může využít k zapůjčení sdíleného automobilu v devíti městech České republiky, a to v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni, Liberci, Pardubicích, Hradci Králové a Českých Budějovicích. V porovnání s jinými nabídkami jde o velkorysou slevu: 25 bodů získá cestující za nákup jízdenky v hodnotě 250 korun.

„Železnice je ekologickou formou mobility, stejně tak je šetrnější k životnímu prostředí sdílení jednoho automobilu více lidmi. Vzájemné propojení těchto dvou služeb nám tak dává smysl,“ říká Petr Vondráček, ředitel Odboru dálkové dopravy ČD. Carsharing je běžnou nabídkou řady západoevropských dopravců. „Vlakem se lidé nedostanou vždy do cíle své cesty a ne vždy je možné nebo vhodné využít navazující veřejnou dopravu. Skvělou alternativou je tak potom na vlak navazující cesta sdíleným vozem do místa určení,“ dodal Vondráček.

Autonapůl.cz je prvním českým carsharingovým systémem. „Carsharing se s vlakovou i další veřejnou dopravou výborně doplňuje. Jedno moderní sdílené auto dokáže nahradit i více než 10 soukromých aut. Cestující ušetří čas a nervy v kolonách na dálnici a během cesty vlakem můžou třeba pracovat či relaxovat. Po online registraci do systému Autonapůl si může rezervovat sdílený vůz v koncové destinaci a vyzvednout si ho jen pomocí svého telefonu. S využitím benefitního programu ČD Body nově výhodněji,” vysvětluje Michal Šimoník, ředitel firmy Autonapůl.

Tagy Autonapůl.cz carsharing České dráhy
19 komentářů