České dráhy podaly námitky proti výběru Arrivy pro rychlíky z Liberce

Motorový vůz 843 u Staré Paky. Foto: České dráhyMotorový vůz 843 u Staré Paky. Foto: České dráhy

České dráhy nechtějí zveřejnit, co konkrétně v soutěži napadly. Ministerstvo tlačí čas.

České dráhy nesouhlasí s výběrem společnosti Arriva vlaky ministerstvem dopravy na provoz rychlíků linek R14A a R14B z Liberce do Pardubic a Ústí nad Labem. Podaly proto námitky proti rozhodnutí ministerstva. To má teď 15 dní na jejich vypořádání.

S rozhodnutím ministerstva dopravy u linky R14 nesouhlasíme, podali jsme námitky,“ řekl mluvčí Českých drah Robert Pagan. Další detaily nechtěl zveřejnit.

Ministerstvo dopravy má na vypořádání námitek 15 dní. Pokud je odmítne, České dráhy se mohou obrátit ještě na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, kde ale budou muset složit už kauci.

Podání námitek může celý výběr dopravce výrazně zkomplikovat, ministerstvo přitom tlačí čas. Arriva má začít jezdit od 13. prosince. Do časové tísně se dostalo ministerstvo svoji vlastní vinou.

Ministerstvo dopravy vybralo Arrivu pro provoz na této trase kvůli nižší ceně, za sedm let požaduje za provoz rychlíků o 302 milionů korun méně než České dráhy. Proti výběru Arrivy výrazně protestují také železniční odboráři.

Tagy Arriva vlaky České dráhy Ministerstvo dopravy R14 R14A R14B Top
132 komentářů