České dráhy po letech plánují zisk, obchod povede po Štěpánovi Dvořák

Radek Dvořák. Foto: České dráhyRadek Dvořák. Foto: České dráhy

Radek Dvořák, který je dosud zodpovědný za ekonomiku Českých drah, převezme vedení obchodu státního dopravce po Michalu Štěpánovi. Ten končí

Radek Dvořák, který je dosud zodpovědný za ekonomiku Českých drah, převezme vedení obchodu státního dopravce po Michalu Štěpánovi. Ten končí v nejvyšším vedení firmy po pěti letech.

Po jednání dozorčí rady to oznámil mluvčí Českých drah Radek Joklík. „Dozorčí rada dnes vzala na vědomí doporučení výběrové komise na obsazení funkce člena představenstva pro obchod vítězem výběrového řízení Radkem Dvořákem, který aktuálně vykonává funkci člena představenstva odpovědného za úsek ekonomiky,“ potvrdil Joklík.

Dvořák má zatím dočasně řídit i ekonomiku firmy až do výběru nového člena představenstva pro ekonomiku. Kdy dojde k jeho zvolení není jasné, má jít ale o přechodnou záležitost několika týdnů. Firma potřebuje sehnat manažera pro finance i kvůli chystané velké emisi dluhopisů.  Dvořák s krátkou přestávkou v roce 2006 pracuje u Českých drah od roku 2004.

O Dvořákově přesunu na post obchodního ředitele a konci Štěpána informoval deník Zdopravy.cz minulý týden.  „Můj pětiletý mandát ve druhé polovině února skončí a já jsem přesvědčen, že pro zodpovědný výkon této vrcholné funkce ve vedení národního dopravce, a s plným nasazením, je takto nastavená doba působení ve funkci optimální. Rozhodl jsem se již dříve, že o nový mandát se nebudu ucházet,“ řekl Štěpán, který celou svoji kariéru strávil u Českých drah. Kam půjde, není zatím jasné.

Dozorčí rada projednala i podnikatelský plán na letošní rok. Ten počítá po dlouhé době už dopředu s vytvořením zisku, má jít řádově o desítky milionů korun. „Dozorčí rada konstatovala, že je společnost stabilizovaná a je schopna poskytovat zákazníkům kvalitní servis v závazku veřejné služby na dobré, zlepšující se úrovni,“ uvedl Joklík.

Tagy České dráhy Michal Štěpán představenstvo Českých drah Radek Dvořák
35 komentářů