České dráhy odstavily další dva expresy v Brně kvůli klimatizaci

Lokomotiva 380 ve speciálním polepu připomínající 100 let založení republiky. Foto: České dráhyLokomotiva 380 ve speciálním polepu připomínající 100 let založení republiky. Foto: České dráhy

České dráhy opět ruší vlaky kvůli poruše klimatizace v některých svých vozech. Dva mezinárodní expresy Metropolitan z Budapešti do Prahy

České dráhy opět ruší vlaky kvůli poruše klimatizace v některých svých vozech. Dva mezinárodní expresy Metropolitan z Budapešti do Prahy skončily dnes neplánovaně v Brně. I když dnes nepanovala taková horka jako v minulých dnech, důvodem pro odstavení byla porucha klimatizace.

Vyplývá to z údajů na stránkách ČD mimořádnosti. Konkrétně šlo o vlaky EC 276 a 274. Odstavení vozů i v den, kdy není extrémní vedro ukazuje, že problém s kvalitou vozů a jejich údržbou začíná být u Českých drah čím dál větší.

https://www.facebook.com/ceskedrahy/posts/2555487801142564

Komplikace vlaku přinesly nepříjemnosti i cestujícím v jiných vlacích z Brna do Prahy. Cestující se snažili dostat do railjetu. Ten odjel se zhruba dvacetiminutovým zpožděním. Podle svědků, kteří vlakem jeli, seděli cestující i na podlaze v první třídě.

K odstávce došlo i minulý týden, kdy panovaly podstatně vyšší teplo. České dráhy tehdy problém s klimatizacemi přiznaly a vysvětlily ho hlavně extrémním teplotami . Problémy s údržbou se projevují i nasazováním zálohových vozů, které by jinak nejezdily.

Údržba dlouhodobě spadala pod v červnu odvolaného šéfa Českých drah Miroslava Kupce, který přišel i s řadou organizačních změn, kritizovaných hlavně odboráři. Letos funkci člena představenstva zodpovědného za provoz a tedy i stav vozidel převzal Michal Vereš, který přišel ze slovenských železnic ZSSK.

 

Tagy České dráhy poruchy klimatizace Top
159 komentářů