České dráhy nabídnou přímý noční rychlík k polskému Baltu, ceny začnou na 624 Kč

Pobřeží Baltského moře v Sopotech. Foto: Suesun/Pixabay.comPobřeží Baltského moře v Sopotech. Foto: Suesun/Pixabay.com

České dráhy se dohodly s polským dopravcem PKP Intercity na prodloužení sezónního rychlíku Wydmy z Katovic na poloostrov Hel v

České dráhy se dohodly s polským dopravcem PKP Intercity na prodloužení sezónního rychlíku Wydmy z Katovic na poloostrov Hel v Baltském moři až do Bohumína. Od 22. června tak bude přímé spojení z českého území k polskému baltskému pobřeží a do tamějších letovisek.

Pro tuzemské cestující by mělo jít o jednu z nejlevnějších k možností, jak se dostat k Baltu: Včasná jízdenka Polsko z Ostravy až na poloostrov Hel vyjde na 624 kč, z jiných českých měst bude mírně dražší.

Českým turistům se tak usnadní cesta do oblasti  Sopot, Gdyně, Helu a dalších letovisek. Rychlík Wydmy bude v provozu každý den od 22. června do 1. září. Zařazeny v něm budou běžné rychlíkové vagóny 2. třídy (B) a polské lůžkové vozy. Z Bohumína bude odjíždět večer ve 20:12 hod. a ráno bude projíždět například Gdaňsk, Sopoty, Gdyni a jízdu ukončí v letoviscích Leba a Hel. Opačným směrem bude odjíždět z baltského pobřeží ve večerních hodinách a do Bohumína přijede dopoledne v 9:58 hod.

Podle mluvčího Českých drah Petra Štáhlavského je možné pro cestu z Česka k polskému Baltu využít i EC Sobiesky z Vídně až do Gdyně, který jede přes den.

Tagy Baltské moře České dráhy pkp intercity Polsko rychlík Wydmy
38 komentářů