České dráhy a ZSSK začnou znovu vozit auta mezi Prahou a Popradem

Autovlak v Praze. Pramen: České dráhyAutovlak v Praze. Pramen: České dráhy

Mezi Prahou a Popradem bude v soupravě vlaků EN Slovakia řazen jeden autovůz s kapacitou až 10 automobilů.

České dráhy (ČD) ve spolupráci se Železniční společností Slovensko (ZSSK) obnoví provoz autovlaku mezi Prahou a Popradem. V červenci a srpnu bude jezdit jednou týdně, z Prahy směrem na Slovensko vždy v noci z pátku na sobotu a v opačném směru následující noc ze soboty na neděli. Autovlak poprvé vyjede z Prahy tento pátek (2. července) večer. Autovůz a lůžkový vůz bude řazen na vlaku EN Slovakia (442/443).

„Protože EN 443 má pravidelný odjezd z Prahy hl. n. v dřívější časové poloze (20:48), chceme zákazníky poprosit o dřívější příchod na autorampu. Nakládka ve stanici Praha hl. n. bude probíhat od 19:20 do 19:40,“ uvedla ZSSK.

Autovlak Praha hl. n. – Poprad-Tatry a zpět bude vedený následovně:
• autovůz (Praha hl. n. 20:48 – Poprad-Tatry 06:41) bude vedený na vlaku EN 443 v (5)/(6) od 2./3.VII. do 27./28.VIII. a 4./5.VII.;

• autovůz (Poprad-Tatry 23:32 – Praha hl. n. 07:32) bude vedený na vlaku EN 442 v (6)/(7) od 3./4.VII. do 28./29.VIII. a 5./6.VII.

„Případné rozšíření frekvence nasazení autovozu se bude odvíjet od poptávky cestujících,“ doplnila ZSSK. Podle Českých drah oba státní dopravci zavedením autovozu mezi Prahou a Popradem reagují na rostoucí poptávku poté, co byl v polovině června po více než osmiměsíční přestávce obnoven provoz vlaku EN 443/442 Slovakia s autovozy pro relaci Praha a Košice.

V relaci do Košic jsou k dispozici celkem dva autovozy s kapacitou až 20 osobních automobilů, mezi Prahou a Popradem bude v soupravě vlaků EN Slovakia řazen jeden autovůz s kapacitou až 10 automobilů. Součástí jízdenky na autovlak je i rezervace do lůžkového vozu pro řidiče a případně i jeho spolucestující.

Autovlak na trase Praha – Humenné zatím v provozu nebude.

Tagy autovlak České dráhy EN Slovakia Praha - Poprad ZSSK
27 komentářů