Obrazem: Dráhy přepravily na Slovensko 50 autoveteránů, včetně Bugatti či Bentley

Nakládka vozidel na autovlak. Autor: České dráhyNakládka vozidel na autovlak. Autor: České dráhy

Ojedinělý náklad vezl v noci na dnešek autovlak EuroNight Bohemia Českých drah z Prahy do Popradu. Na pěti vagonech se

Ojedinělý náklad vezl v noci na dnešek autovlak EuroNight Bohemia Českých drah z Prahy do Popradu. Na pěti vagonech se přepravovalo 50 automobilových veteránů s rokem výroby 1932 až 1986. Dráhy zajistily přepravu pro organizátora Retro Prague Historic Rally.

Mezi vozy byly například Škoda Popular, Praga Alfa a další vozy značek Bugatti, Jaguar, Bentley, Tatra, Ford, Mercedes, Porsche, Wartburg, Citroen, Peugeot nebo Alfa Romeo.

Nakládka vozidel na autovlak. Autor: České dráhyAutovlak ČD odvezl na Slovvensko autoveterány. Autor: České dráhyAutovlak ČD odvezl na Slovvensko autoveterány. Autor: České dráhyAutovlak ČD odvezl na Slovvensko autoveterány. Autor: České dráhyAutovlak ČD odvezl na Slovvensko autoveterány. Autor: České dráhyAutovlak ČD odvezl na Slovvensko autoveterány. Autor: České dráhy

Autovlak Českých drah jezdí denně mezi Prahou, Popradem, Košicemi a Humenným. Přepravovat v něm lze různé typy osobních aut a motorky, veterány a vozy se speciálním vybavením ale běžně nepřepravuje. O úplně ojedinělou akci ale také nejde. Například v létě 2014 odvezl autovlak EuroNight Slovakia z Prahy do Tater několik starých jaguarů mířících na společnou akci českých a slovenských příznivců této britské značky. Dráhy přitom tehdy poprvé vyzkoušely balení vozidel do speciální ochranné fólie.

Tagy autovlak České dráhy Top veteráni
6 komentářů