Čedok odstartoval s první přímou linkou na Zanzibar s dreamlinerem LOT

Boeing 787-9 společnosti LOT Polish Airlines na lince Čedoku na Zanzibar. Foto: LKPR LifeBoeing 787-9 společnosti LOT Polish Airlines na lince Čedoku na Zanzibar. Foto: LKPR Life

Cestovní kancelář odkládá lety do Keni a do Mexika.

Nabídku přímých letů z Prahy do exotických destinací od včerejška rozšířila nová linka: na Zanzibar. Oproti původním plánům ale bude letů z Prahy do exotiky v zimní sezóně méně. Cestovní kancelář Čedok současně zatím odkládá plány na lety do Mexika a Keni.

Zanzibar je po Dominikánské republice a již ukončenému spojení na Maledivy třetí exotickou destinací, kam Čedok létá z Prahy bez mezipřistání. Na zhruba osm hodin trvající let nasazuje Boeing 787-9 Dreamliner polské letecké společnosti LOT.

Důvodem zrušení letů do Mexika a do Keni je podle mluvčí Čedoku Kateřiny Pavlíkové skutečnost, že na trhu nebylo pro plánované dny vhodné letadlo. „Pro přímé lety do Mexika a Keni, které jsme plánovali spustit na konci prosince, se nám bohužel po změně dopravce nepodařilo zajistit odpovídající letadlo v požadované dny, proto jsme se rozhodli přímé lety do těchto destinací pro letošní rok prozatím odložit. Většina zákazníků si však vybrala alternativu a na dovolenou se chystá do jiné exotické destinace, dodala Pavlíková. Podle ní prodeje do jiných destinací ukazují velkou chuť Čechů znovu cestovat, řada termínů je plně vyprodaná.

Na Zanzibar bude Čedok létat jednou týdně vždy v úterý, do letoviska Punta Cana v Dominikánské republice v pondělí. Na linku nasazuje LOT Boeing 787-9 Dreamliner s celkovou kapacitou pro 294 cestujících. Nabízí 24 plně polohovatelných sedadel v business třídě, 21 míst ve velmi komfortní premium class a 249 sedadel v ekonomické třídě. Místa ve vyšších třídách s rozšířeným servisem i cateringem si mohou klienti zvolit za příplatek.

Tagy Čedok exotická dovolená letiště praha LOT Polish Airlines
31 komentářů