Klienty Čedoku bude do exotiky vozit LOT s dreamlinerem, Luke Air po prvním letu skončil

Boeing 787-8 společnost LOT v Katovicích. Foto: Piotr Adamczyk / Katowice AirportBoeing 787-8 společnost LOT v Katovicích. Foto: Piotr Adamczyk / Katowice Airport

Čedok vysvětluje náhlou změnu dopravce provozními důvody.

K nečekanému obratu došlo u cestovní kanceláře Čedok s plány na přímé lety z Prahy do exotických destinací. Po včerejším slavnostním zahájení zimní sezóny přímých letů s italskou společností Luke Air dojde dnes k výměně dopravce. Lety bude zajišťovat polská státní letecká společnost LOT s Boeingem 787 Dreamliner.

Na přímých letech z Prahy do exotických destinací dochází z provozních důvodů ke změně dopravce. Již dnešní odlet na Maledivy budeme realizovat s leteckou společností LOT Polish Airlines, která na naše chartery nasadí Boeing 787 Dreamliner,“ potvrdila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Konkrétní důvody konce Luke Air neuvedla. Podle Pavlíkové není vyloučeno, že se letadlo Luke Air na tyto trasy opět vrátí.

Klienti Čedoku tak získají komfortnější letadlo než Airbus A330-200 Luke Air. Polský dreamliner je navíc i novější. LOT má dvě verze 787-8 a 787-9. První létá pro 255 cestujících (213 ekonomická třída, 21 premium economy, 23 byznys). Delší verze je pro 294 cestujících: 249 v ekonomické třídě, 21 v premium economy a 24 v byznys třídě. „Naši klienti tak poletí do své dovolenkové destinace bez mezipřistání a užijí si na palubě tohoto typu letadla ještě větší komfort a další služby. K dispozici bude navíc více míst v business třídě a nově také sedadla ve třídě premium economy,“ uvedla Pavlíková. V Praze je dnes plánována menší verze 787-8.

Čedok letos počítá s lety do Dominikánské republiky, na Zanzibar a Maledivy, před několika týdny oznámil spojení do Mexika a Keni. Do každé destinace bude Čedok létat jednou týdně.

Tagy Boeing 787 Dreamliner Čedok LOT Polish Airlines Luke Air
47 komentářů