ČD Cargo vydalo dluhopisy za miliardu, použije je na nákup nových lokomotiv

Vizualizace lokomotivy Traxx MS3 v barvách ČD Cargo. Pramen: ČD CargoVizualizace lokomotivy Traxx MS3 v barvách ČD Cargo. Pramen: ČD Cargo

Největší tuzemský nákladní železniční dopravce ČD Cargo použije pro nákup nových lokomotiv a vagónů nové dluhopisy v hodnotě jedné miliardy

Největší tuzemský nákladní železniční dopravce ČD Cargo použije pro nákup nových lokomotiv a vagónů nové dluhopisy v hodnotě jedné miliardy korun.

Jejich vydání a úspěšné upsání dnes oznámilo ČD Cargo v tiskové zprávě. Dluhopisy jsou na sedm let s pevnou úrokovou sazbou 2,17 %. Pevná úroková sazba eliminuje potenciální hrozbu růstu referenčních sazeb. „Úrokový výnos tak plně odpovídá aktuální tržní hodnotě úročení v tuzemské měně a vysokému zájmu investorů o tyto dluhopisy,“ uvedla firma v prohlášení.

Vedoucím manažerem emise byla ING Bank, administrátorem a kotačním agentem byla Komerční banka.

Finanční prostředky z této emise dluhopisů použije ČD Cargo k financování svých investičních záměrů na plánovanou obnovu parku nákladních vozů a lokomotiv. Firma v posledních letech mohutně investuje do nových lokomotiv a modernizace starších hnacích vozidel, stejně tak vagónů. Výnos z dluhopisů použije například na dodávku nových lokomotiv Bombardier Traxx MS3.

Tagy ČD Cargo dluhopisy
15 komentářů