Brussels Airlines propustí čtvrtinu lidí, 30 % letadel zmizí z flotily

Airbus A320 společnost Brussels Airlines. Foto: Alan Wilson from Stilton, Peterborough, Cambs, UK [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]=Airbus A320 společnost Brussels Airlines. Foto: Alan Wilson from Stilton, Peterborough, Cambs, UK [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)]=

Letecká společnost Brussels Airlines je dalším leteckým dopravcem, který oznámil kvůli současné situaci velké zeštíhlení. Podle vedení firmy patřící do

Letecká společnost Brussels Airlines je dalším leteckým dopravcem, který oznámil kvůli současné situaci velké zeštíhlení. Podle vedení firmy patřící do skupiny Lufthansa Group je propuštění zhruba čtvrtiny lidí a redukce flotily o 30 % jediné možné řešení k přežití.

Aerolinky v oznámení uvedly, že návrat k normální situaci očekávají nejdříve v roce 2023. Příští rok očekává, že poptávka bude o 25 % nižší než v období před pandemií. „Proděláváme milion eur denně,“ uvedly aerolinky v prohlášení o škrtech.

„Začali jsme letošní rok velmi pozitivně a podle plánu. Pandemie nás opravdu tvrdě zasáhla a zhoršila naši finanční situaci. Restrukturalizace je jediným řešením, jak současnou situaci přežít,“ řekl šéf Brussels Airlines Dieter Vranckx. Plán podle něj umožní provoz v zisku.

Brussels Airlines podle plánu zredukují počet letadel z 54 na 38 strojů, firma neuvedla, jaká letadla plánuje vyřadit či vrátit majitelům. Součástí plánu je i zeštíhlení sítě linek o celkem 22 destinací.

Dopravce od belgické vlády stále nezískal státní pomoc, o kterou žádá. V Belgii jde o citlivé téma i proto, že v dopravci nemají žádný podíl a patří německé společnosti.

 

Tagy Brussels Airlines
5 komentářů