Brno vypsalo další soutěž na nové trolejbusy za 630 milionů korun

Trolejbus Škoda 21 Tr v Brně. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraTrolejbus Škoda 21 Tr v Brně. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Dopravní podnik města Brna (DPMB) pokračuje ve svém plánu výrazně modernizovat svůj trolejbusový vozový park. Nově hledá ve dvou soutěžích

Dopravní podnik města Brna (DPMB) pokračuje ve svém plánu výrazně modernizovat svůj trolejbusový vozový park. Nově hledá ve dvou soutěžích dodavatele celkem 60 nových dvounápravových trolejbusů. Celková odhadovaná hodnota nových kontraktů je až 630 milionů korun.

DPMB hledá v soutěži s odhadovanou cenou 180 milionů korun 15 dvounápravových trolejbusů s alternativním pohonem, tedy s baterií umožňující část jízdy mimo troleje. Druhá zakázka s cenou 450 milionů korun je rámcová smlouva na dodávku až 45 dvounápravových trolejbusů do roku 2023.

Podle zadávací dokumentace mají být trolejbusy 11-12,5 metrů dlouhé a pojmout nejméně 25 sedících. DPMB předpokládá u parciálních trolejbusů, že jezdit mimo troleje mají jezdit až 20 minut z každé provozní hodiny.

Podle mluvčí DPMB Hany Tomaštíkové nahradí nové trolejbusy nejstarší trolejbusy 14Tr a 21Tr.  „Z důvodu reálného stavu na trhu trolejbusů v ČR jsme vypsali dvě výběrová řízení,“ dodala Tomaštíková.

DPMP soutěží ještě větší zakázku na 60 trolejbusů na jednou, ta ale skončila na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Nejnižší cenu nabídl SOR Libchavy, tendr ale napadla Škoda Electric.

Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMP
28 komentářů