Brno končí s dvěma typy trolejbusů, letos vyřadí i tramvaje K2 a autobusy Karosa

Trolejbus Škoda 22Tr v Brně. Foto: Harold17 / Wikimedia CommonsTrolejbus Škoda 22Tr v Brně. Foto: Harold17 / Wikimedia Commons

Vyřazení trolejbusů 22Tr a 14Tr umožnil především nákup 40 nových v posledních dvou letech.

Brněnsku městskou hromadnou dopravu čeká letos rozloučení se čtyřmi typy vozidel v pravidelné dopravě. Jako první se Dopravní podnik města Brna (DPMB) rozloučí s trolejbusy 22Tr.

O jejich konci jako první informoval server Bmhd.cz mapující brněnskou hromadnou dopravu. Informaci potvrdila mluvčí DPMB Hana Tomaštíková. „Na neděli 22. ledna připravujeme rozlučkové jízdy s těmito vozy. Bližší informace najdou příští týden zájemci na našich facebookových stránkách,“ řekla Tomaštíková.

Vyřazení tohoto typu umožnila především dodávka nových trolejbusů Škoda 27Tr. Server Bmhd.cz upozornil, že některé trolejbusy byly již sešrotovány. Jeden naopak prochází renovací do původního stavu pro retro provoz. Trolejbusy tohoto typu začaly jezdit v Brně od roku 2003. Jejich historii důkladně popisuje server Bmhd.cz.

Nejde přitom o jediné vyřazení typu vozidla v brněnské MHD. „Na jaře v našem vozovém parku budou končit trolejbusy 14Tr. Letošní rok bude pomyslnou tečkou i za provozem tramvají typu K2 a autobusů Karosa,“ dodala Tomaštíková. DPMB plánuje i u těchto vozidel rozlučkové akce.

Přehled loňských investic do nových vozidel DPMB jsme přinesli zde.

Tagy 22Tr Dopravní podnik města Brna DPMB Škoda 14Tr Škoda 22Tr
50 komentářů