Nový dopravce i nová trasa. Neos začal pro Čedok létat z Prahy na Madagaskar

Boeing 787-9 společnosti Neos registrace EI-NEW v Praze před odletem na Madagaskar. Foto: Letiště PrahaBoeing 787-9 společnosti Neos registrace EI-NEW v Praze před odletem na Madagaskar. Foto: Letiště Praha

Linka bude v provozu do prosince.

Letiště Praha má přímé spojení na Madagaskar. Z Ruzyně ve 21:15 vzlétl Boeing 787-9 italské společnosti Neos s cílovou destinací Nosy Be na Madagaskaru. Jde o historicky první přímé spojení Česka a Madagaskaru.

Let má trvat zhruba osm hodin, je možné sledovat na Flightradar24.com. Na první let Neos nasadil čtyři roky starý dreamliner registrace EI-NEW v konfiguraci pro 359 cestujících. Kabina letadla je upravena pro 331 osob v ekonomické a 28 osob v business třídě. Linka objednaná cestovní kanceláří Čedok bude v provozu jen do prosince jednou týdně.

Linka je současně i premiérou pro dopravce Neos, který se v Praze objevil v minulosti víceméně jen náhodně u některých charterových jednorázových letů. Od 4. října začne pro Čedok létat ještě z Prahy na Zanzibar. Spolupráce s italskou leteckou společností je odpovědí na zájem o cestování do exotiky, oznámila cestovní kancelář.

Čedok bude dál využívat i dreamliner od LOT Polish Airlines, ten ale bude mířit do jiných destinací. Půjde o spojení do Dominikánské republiky nebo nově do Thajska.

Tagy Čedok letiště praha Madagaskar Neos NOS prg PRG-NOS
30 komentářů