dkv-spojujeme

Brněnský dopravní podnik cestujícím výrazně navýšil objem dat přes wifi

Tramvaje v Brně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTramvaje v Brně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Brněnský dopravní podnik (DPMB) po dvou měsících zkušebního provozu znásobil objem dat, která mohou cestující ve vozidlech vyčerpat skrze síť

Brněnský dopravní podnik (DPMB) po dvou měsících zkušebního provozu znásobil objem dat, která mohou cestující ve vozidlech vyčerpat skrze síť wifi. Podle nového nastavení je nový limit na cestujícího 100 MB, když začátkem února podnik spouštěl wifi s limitem pouhé 4 MB.

„Počáteční nastavení jsme v průběhu období postupně měnili, a to jak v oblasti objemu dat, tak v oblasti rychlosti jejich čerpání,“ uvedl generální ředitel podniku Miloš Havránek. „Současné nastavení je z našeho pohledu velmi komfortní a cestujícím vyhovuje,“ dodal. Po dohodě se zástupci města Brna bude podnik dále zájem o službu a čerpání dat sledovat a případně upravovat.

Dopravní podnik města Brna spustil wifi připojení ve všech vozech k letošnímu 1. únoru. Objem dat, který má podnik k dispozici v jednom voze, je 30 GB na měsíc. Připojení k internetu nabízí 720 vozů, celkem měsíčně může podnik poskytnout cestujícím 22,5 TB dat.

Možnost připojit se k internetu skrze wifi dostali měsíc po Brnu i cestující v ostravské MHD, a to bez datového limitu. Podmínkou je nicméně, že si do svých zařízení nainstalují novou aplikaci MojeDPO.

Tagy DPMB wifi
16 komentářů