British Airways přidají na zimu další lety mezi Prahou a Londýnem

Airbus A320 společnosti British Airways. Foto: Stuart Bailey - British AirwaysAirbus A320 společnosti British Airways. Foto: Stuart Bailey - British Airways

Letecká společnost British Airways navýší oproti uplynulému zimnímu letovému řádu nabídku letů mezi Prahou a hlavním londýnským letiště Heathrow. Namísto

Letecká společnost British Airways navýší oproti uplynulému zimnímu letovému řádu nabídku letů mezi Prahou a hlavním londýnským letiště Heathrow.

Namísto 27 letů týdně jako v uplynulé zimě nabídne od konce října 34 letů týdně. Nově do letového řádu přidá jeden let denně. Vyplývá to z informací, které firma poslala prodejcům letenek a které jsou už i v rezervačním systému.

Pětkrát denně na Heathrow létají British Airways v létě, na zimu většinou jednu frekvenci denně firma ubrala. Nový spoj v zimě bude odlétat z Prahy ve 21.20, z Londýna v 17.25. I nadále počítají BA s nocováním jednoho letadla v Praze. Firma nasazuje na linku Airbus A320. Kromě spojení na Heathrow létají BA z Prahy také jednou denně na londýnské letiště City.

Pro české cestující to kromě rozšíření nabídky spojů mezi oběma městy znamená i lepší možnosti přestupu na dálkové linky BA a dalších společností aliance Oneworld v Londýně.

Londýn dlouhodobě kraluje žebříčku měst, kam z Prahy létá nejvíce lidí. Podle Kateřiny Pavlíkové z Letiště Praha za první čtyři měsíce letošního roku letělo mezi Prahou a šesti londýnskými letišti celkem 405 tisíc cestujících, jejich počet tak vzrostl o 3,2 %. Trasa patří mezi spojení, kde jsou nejlevnější letenky, především kvůli vysoké konkurenci.

Tagy British Airways letiště praha LHR Londýn Heathrow prg
6 komentářů