Bratislava koupí dalších deset jednosměrných tramvají od Škody

Tramvaj ForCity Plus 29T pro Bratislavu. Foto: DPBTramvaj ForCity Plus 29T pro Bratislavu. Foto: DPB

Počet nízkopodlažních tramvají v Bratislavě se přiblíží stovce.

Škoda Group získala další zakázku na své tramvaje Škoda ForCity Plus 29T pro slovenskou metropoli. Dopravný podnik Bratislava (DPB) se rozhodl využít opce a objednat dalších deset vozidel.

Nákup oznámil DPB v tiskové zprávě, k objednávce došlo jen pár dnů poté, co do Bratislavy dorazily první nové obousměrné tramvaje 30T. DPB na pořízení dalších deseti tramvají získal peníze z evropských dotací.

Bratislava tak využije kompletně opci na jednosměrné tramvaje ze smlouvy z roku 2021. Tramvaje ForCity Plus 29T již v Bratislavě jezdí, výrazně zvýšily komfort na některých linkách. Po dodání bude mít DPB v provozu téměř sto nízkopodlažních tramvají. Jedna tramvaj má vyjít na 2,39 milionu eur.

„Je to další krok ke zvýšení atraktivity veřejné dopravy. Jsme na cestě k tomu, aby většina tramvají byla nízkopodlažních a klimatizovaných,“ řekl Martin Rybanský, předseda představenstva DPB.

Tramvaj ForCity Plus 29T pro Bratislavu. Foto: DPBNová tramvaj Škoda ForCity Plus 29T pro Bratislavu. Foto: Dopravný podnik BratislavaNová tramvaj Škoda ForCity Plus 29T pro Bratislavu. Foto: Dopravný podnik BratislavaNová tramvaj Škoda ForCity Plus 29T a trolejbus Škoda 27Tr pro Bratislavu. Foto: Dopravný podnik BratislavaNová tramvaj Škoda ForCity Plus 29T a trolejbus Škoda 27Tr pro Bratislavu. Foto: Dopravný podnik BratislavaTramvaj Škoda ForCity Plus 29T pro Bratislavu. Pramen: Škoda Transportation

Nové tramvaje budou ve stejném standardu a vybavení jako dodaných 20 tramvají. Kromě klimatizace nebudou chybět například USB zásuvky, wi-fi, moderní informační systém, kamerový systém nebo technologie na automatické sčítání cestujících. Škoda bude mi na dodání tramvají 27 měsíců od podpisu smlouvy.

Tramvaj ForCity Plus 29T měří 32 metrů. Jde o další verzi předchozích dodávek tramvají pro Bratislavu. Skříň vozidel je tužší, jiné je i čelo vozidla. Světla jsou plně v LED technologii. Mají 63 sedaček a 187 míst ke stání.

Tramvaje jsou nyní nově označovány jako 29T3. Důvodem jsou úpravy brzd a software a následné nutné rozdílové zkoušky pro drážní úřad.

Do Bratislavy dorazily první nové obousměrné tramvaje od Škody

Tagy Dopravný podnik Bratislava DPB Škoda ForCity Plus 29T Škoda Group
9 komentářů