Boeing má první velkou zakázku na 737 MAX po nehodě Lion Air

Boeing 737 MAX 8 v barvách Jeju Air. Foto: BoeingBoeing 737 MAX 8 v barvách Jeju Air. Foto: Boeing

Korejská společnost Jeju Air je první aerolinkou, která necelý měsíc po tragické nehodě téměř nového Boeing 737 MAX 8 společnosti

Korejská společnost Jeju Air je první aerolinkou, která necelý měsíc po tragické nehodě téměř nového Boeing 737 MAX 8 společnosti Lion Air  objednala  stejné letadla. Jde o největší zakázku v historii korejského nízkonákladového dopravce.

Boeing oznámil nový kontrakt na až 50 letadel v katalogové hodnotě 5,9 miliard dolarů v tiskové zprávě

Jeju Air objednal 40 letadel, na dalších deset bude mít opci. Aerolinka sídlící na korejském ostrově Čedžu má aktuálně ve flotile 39 boeingů 737-800. Létá s nimi i na nejvytíženějším leteckém spojení na světě mezi ostrovem Čedžu a letištěm Kimpcho.

Firma má v síti celkem 60 různých linek, denně provozuje 200 letů v Koreji i do dalších asijských destinací. „737 MAX 8 je pro nás ideální letadlo, které zapadá do naši růstové strategie. Jak z pohledu výkonu, tak provozních nákladů,“ řekl prezident Jeju Air Seok-Joo Lee. Jeju Air patří k rychle rostoucím dopravcům, posledních pět let roste každý rok o více než čtvrtinu, firma je dlouhodobě zisková. Jeju Air je zakládajícím členem sdružení dopravců Value Alliance, které sdružuje osm asijských nízkonákladových dopravců.

Boeing má aktuálně na model 737 MAX 8 přes 4 800 objednávek.

Tagy boeing boeing 737 MAX 8 Jeju Air
Žádné komentáře