Bludov se zbaví tranzitu. ŘSD vypsalo tendr na přeložku silnice I/11 za 400 milionů

Oprava silnice I/44 v Bludově. Foto: ŘSDOprava silnice I/44 v Bludově. Foto: ŘSD

Přeložka silnice I/11 je druhou částí záměru na zbavení Bludova tranzitu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se snaží završit plán na vyvedení tranzitní dopravy z Bludova na severu Olomouckého kraje. Aktuálně vypsalo zakázku na přeložku silnice I/11 v úseku Postřelmov – Chromeč, což bude fakticky jižní obchvat Bludova. Odhadovaná cena za čtyřkilometrovou stavbu je 400 milionů korun.

„Výkupy pozemků jsou dokončeny a je před vydáním stavební povolení. Zahájení stavby plánujeme na druhou polovinu roku 2022,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl. Hotovo má být v roce 2024. Součástí přeložky jsou i dva mosty, díky stavbě také zmizí úrovňový přejezd s tratí u zastávky Bludov-lázně.

Bludovem dnes procházejí dvě frekventované tepny: severojižní I/44 a západovýchodní I/11. V Bludově se sbíhají. Přeložka silnice I/11 je druhou částí záměru na zbavení Bludova tranzitu. Už na jaře začala stavba západního obchvatu Bludova, tedy téměř šestikilometrové čtyřpruhové přeložky silnice I/44. Silnice naváže na obchvat Postřelmova, který je hotový už od roku 2004, na severu dopravu svede nový přivaděč (1,3 km) do Šumperka, skrze který vede silnice I/44 v souběhu s I/11. Právě souběh obou silnic mezi Bludovem a Šumperkem představuje podle ŘSD „nehodovou lokalitu“.

V budoucnu by se měl dočkat obchvatu i Šumperk.

Přeložka I/11 Postřelmov - Chromeč. Pramen: ŘSDI/44, obchvat Bludova. Pramen: ŘSD
Tagy I/11 Postřelmov - Chromeč ŘSD
23 komentářů