Bez jízdenky nebo respirátoru. Noční kontrola v Ostravě ukázala, že každý pátý cestující porušil pravidla

Tramvaj Vario LFR v Ostravě. Foto: DPOTramvaj Vario LFR v Ostravě. Foto: DPO

DPO noční zátah vysvětluje snahou o větší bezpečnost cestujících.

Dopravní podnik Ostrava ve spolupráci s Městskou policií Ostrava uskutečnil v noci z pátku na sobotu velkou bezpečnostní akci v městské hromadné dopravě. Výsledkem je, že každý pátý cestující byl vyloučen z přepravy.

Výsledek kontroly oznámil DPO v tiskové zprávě. Zkontrolováno bylo celkem 687 cestujících, 129 jich bylo vyloučeno. Akce se týkala 18 spojů. Nejčastějším důvodem pro vyloučení z přepravy byla jízda bez platné jízdenky. Vyloučeni byli například ale i cestující, kteří cestovali MHD bez zakrytí dýchacích cest, a to i po žádosti o nápravu, nebo dokonce i po odmítnutí darovaného respirátoru samotnými asistenty přepravy.

Akce probíhala na tramvajových linkách v Moravské Ostravě v úseku od zastávek Křižkova (Plynárny) po zastávku Karolina mezi 22. a 2. hodinou. Zúčastnilo se jí 12 kontrolorů přepravy a 15 strážníků. DPO tuto akci vysvětluje snahou o bezpečnost ostatních cestujících.

„Pro zvyšování bezpečnosti se snažíme dělat maximum. Kromě nasazování asistentů přepravy jsou to dále kamery ve vozidlech nebo na zastávkách, kterými se pocit bezpečí snažíme zajistit. Do konce tohoto roku plánujeme navíc ještě další minimálně dvě podobné bezpečnostní akce. I podle ohlasu našich cestujících je evidentní, že práce asistentů je ceněná a přináší výsledky. Stále se potvrzuje, že jejich existence má smysl a to mě těší,“ doplňuje generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Tagy asistent přepravy dopravní podnik ostrava DPO
51 komentářů