BDS-BUS rozšířil provoz na linkách v Jihomoravském kraji, vyjel s dvanácti novými autobusy

Nové autobusy BDS-BUS. Foto: IDS JMKNové autobusy BDS-BUS. Foto: IDS JMK

Nové autobusy jsou kompletně klimatizované, na trase Jedovnice - Brno budou jezdit s vlekem na kola.

Společnost BDS-BUS z Velké Bíteše převzala od soboty provoz takzvané skupiny 12, která obsahuje především linku Jedovnice – Brno a k tomu obslužné linky. Pro nové spojení z Blanenska do krajského města nakoupil dopravce celkem 12 nových autobusů Iveco Crossway LE a SOR CN.

BDS-BUS získal zakázku na základě soutěže Jihomoravského kraje, dopravce uspěl v soutěži na sedm provozních skupin. „Jejich provoz bude nabíhat postupně na základě postupného podepisování jednotlivých smluv a termínových možnostech jednotlivých dodavatelů autobusů,“ uvedl jednatel BDS-BUS Miloslav Kliment. Dopravce podle něj investuje do nových autobusů letos a příští rok kolem půl miliardy korun.

Všechny nové autobusy jsou už v barvách Jihomoravského kraje. Jsou plně klimatizované, vybavené zvýšeným výkonem vytápění, všechny jsou nízkopodlažní, bezbariérové, se dvěma místy pro invalidní vozíky či kočárky. Kabina řidiče je zasklená z důvodu jejich ochrany před různými nemocemi.

Na páteřní lince Jedovnice – Brno bude jezdit i přípojný vozík pro přepravu jízdních kol.

Již od března jezdí BDS-BUS na linkách skupin 4 a 5 (Velká Bíteš- Brno, Pozořice – Brno). Na podpis čekají smlouvy pro skupiny 6 (Sokolnice – Brno), 10 (Brno – Omice, Ořechov) a 25 (Hustopeče).

Nové autobusy pro BDS-BUS. Foto: BDS-BUSNové autobusy pro BDS-BUS. Foto: BDS-BUSNové autobusy pro BDS-BUS. Foto: BDS-BUSNové autobusy BDS-BUS. Foto: IDS JMKNové autobusy BDS-BUS. Foto: IDS JMKNové autobusy BDS-BUS. Foto: IDS JMKNa lince Jedovnice -  Brno budou autobusy jezdit i s cyklovlekem. Foto: BDS-BUSNa lince Jedovnice -  Brno budou autobusy jezdit i s cyklovlekem. Foto: BDS-BUSNové autobusy pro BDS-BUS. Foto: BDS-BUS

 

Tagy BDS-BUS IDS JMK Jihomoravský kraj
48 komentářů