dkv-spojujeme

Bardotka za půl milionu. ČD Cargo prodává v soutěži staré lokomotivy

Lokomotiva řady 749 společnosti ČD Cargo. Foto: ČD CargoLokomotiva řady 749 společnosti ČD Cargo. Foto: ČD Cargo

Společnost ČD Cargo zkouší poprvé prodat nepotřebné a neprovozuschopné lokomotivy veřejnou soutěží. Nově vypsala soutěž na prodej čtyř lokomotiv řady

Společnost ČD Cargo zkouší poprvé prodat nepotřebné a neprovozuschopné lokomotivy veřejnou soutěží. Nově vypsala soutěž na prodej čtyř lokomotiv řady 751.

Nabídku na prodej lokomotiv zveřejnilo ČD Cargo na profilu zadavatele. Jde o čtyři lokomotivy odstavené v Břeclavi a v Ostravě.

Prodáváme je v takovém stavu, v jakém takzvaně stojí a leží. Jsou dlouhodobě neprovozuschopné a nekompletní,“ řekl výkonný ředitel ČD Cargo Tomáš Tóth. Lokomotivy byly vyráběny v ČKD vletech 1964 až 1971. „Tyto čtyři lokomotivy již nelze pro provoz využít a byly v naší společnosti určeny ke šrotaci. Vzhledem k zájmu sběratelů, drážních historiků a obecně fandů železnice je zkoušíme prodat formou soutěže s elektronickou aukcí,“ dodal Tóth.

Vyvolávací ceny za lokomotivu se pohybují od 500 846 korun bez DPH. Cena vychází ze znaleckého posudku. ČD Cargo nabízí lokomotivy jednotlivě, zájemce nemusí kupovat všechny čtyři najednou. Vyhraje nejvyšší nabídka.

ČD Cargo v poslední době redukuje flotilu starých strojů, místo toho pořizuje nové nebo zásadně modernizuje stávající. Důvodem jsou především vysoké náklady na provoz, údržbu a nízká spolehlivost starších strojů. Ve flotile má firma aktuálně 15 lokomotiv řady 751.

Tagy Bardotka ČD Cargo lokomotiva 751 Zamračená
26 komentářů