Banskobystrický kraj chce přilákat cestující do autobusů, zavede bezplatnou přepravu

Banskobystrický samosprávný kraj zavádí Integrovaný dopravní systém. Zdroj: BBSKBanskobystrický samosprávný kraj zavádí Integrovaný dopravní systém. Zdroj: BBSK

Jízda příměstskými autobusy SAD Lučenec a SAD Zvolen bude bezplatná v lednu.

Banskobystrický samosprávny kraj zavádí Integrovaný dopravní systém, do autobusů chce přilákat co nejvíce cestujících. V lednu proto budou všichni cestovat v příměstských autobusech SAD Lučenec a SAD Zvolen zadarmo. Přechod má být díky tomu pro lidi snazší.

Pokud si navíc cestující koupí s předstihem měsíčník, tříměsíčník či roční předplatnou jízdenku, získají další měsíc zadarmo. Čas mají do konce ledna příštího roku. V provozu je již e-shop, ve kterém se mohou cestující registrovat a kupovat si jízdenky s platností od 1. února a později.

„Budeme rádi, pokud této možnosti využije co nejvíce cestujících. Zároveň jejich zpětná vazba bude pro nás důležitá pro doladění detailů na e-shopu tak, aby bylo jeho používání co nejjednodušší a nejpřátelštější,“ uvedl Radoslav Vavruš, předseda představenstva IDS BBSK.

Zavedení Integrovaného dopravního systému předcházelo vypracování strategických dokumentů jako Plán udržitelné mobility a Plán dopravní obslužnosti, velký mezinárodní tendr na dopravce či podpis nových smluv, které cestujícím zaručují vyšší komfort cestování a kraji větší pravomoci.

„Naším cílem je dostat do autobusů veřejné příměstské dopravy více cestujících. Odlehčíme tak nejen provoz či parkovací plochy, ale snížíme i uhlíkovou stopu. Právě v lednu budete mít jedinečnou možnost vyměnit auto za veřejnou dopravu a vyzkoušet si, jak by se vám například do práce dojíždělo autobusem,“ dodal předseda BBSK Ondřej Lunter.

Banskobystrický samosprávný kraj zavádí Integrovaný dopravní systém. Zdroj: BBSK

Banskobystrický samosprávný kraj zavádí Integrovaný dopravní systém. Zdroj: BBSK

Tagy autobusy Banská Bystrica Banskobystrický kraj Banskobystrický samosprávny kraj MHD zdarma příměstská doprava slovensko
20 komentářů