Autobusy mezi Znojmem a Brnem kvůli slevám posílí, pojedou každou půlhodinu

Autobus společnosti BDS Bítešská dopravní společnost, která na lince Brno - Znojmo také jezdí. Foto: BDSAutobus společnosti BDS Bítešská dopravní společnost, která na lince Brno - Znojmo také jezdí. Foto: BDS

Podstatně větší možnosti cestovat veřejnou dopravou budou mít od neděle se změnou jízdních řádů obyvatelé Znojma a Brna. Jihomoravský kraj

Podstatně větší možnosti cestovat veřejnou dopravou budou mít od neděle se změnou jízdních řádů obyvatelé Znojma a Brna. Jihomoravský kraj navyšuje počty přímých expresních spojů mezi oběma městy. Důvodem jsou i státem zavedené povinné slevy pro studenty a seniory.

K navýšení počtu spojů dochází v době, kdy naopak regionální autobusová doprava zaznamenává několik let v řadě úbytek cestujících.  O změně informoval Jihomoravský kraj v tiskové zprávě.

Ve špičkách pracovních dnů pojedou busy každých 30 minut, a to ve směru Znojmo – Brno od 4:42 do 8:12 a pak v 9:12 a v opačném směru Brno – Znojmo odpoledne mezi 12:55 a 16:55 a pak ještě v 17:55 a 18:55. Celkem jde o navýšení o jedenáct párů spojů.

Aby bylo možné takto výrazné posílení linky 108 zajistit, dojde k mírnému omezení přímých spojů linky 108 mezi Brnem a Miroslaví, kdy v uvedené relaci bude možné cestovat s jedním přestupem na ihned navazující autobus v terminálu Miroslav, rozc.,“ uvedl Jihomoravský kraj v tiskové zprávě.

Podle vyjádření KORDIS JMK, který veřejnou dopravu v Jihomoravském kraji organizuje, je důvodem i zvýšený počet cestujících na trase od letošního září, kdy došlo k zavedení slev pro studenty a seniory. „Proto jsme se i přes výrazný nedostatek řidičů rozhodli nalézt řešení, které by cestování mezi Znojmem a Brnem zjednodušilo a zlepšilo,“ řekl Jiří Horský, ředitel společnosti KORDIS JMK. Nová spojení mají usnadnit zejména obyvatelům Znojma dojíždění za prací či do škol.

Tagy Brno - Znojmo Kordis JMK
10 komentářů