dkv-spojujeme

Autobusové nádraží Zličín čeká oprava, dálkové autobusy se stěhují

Autobusové nádraží Zličín. Autor: cs:ŠJů – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6875647Autobusové nádraží Zličín. Autor: cs:ŠJů – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6875647

Cestující, kteří využívají autobusové nádraží Zličín na západním okraji Prahy, by měli v následujících dnech zpozornět. Nádraží totiž čeká několikaměsíční

Cestující, kteří využívají autobusové nádraží Zličín na západním okraji Prahy, by měli v následujících dnech zpozornět. Nádraží totiž čeká několikaměsíční oprava, která naruší autobusový provoz. To se týká především dálkových linek. Nádraží by pro ně mělo být zavřeno od 19. srpna zhruba do poloviny listopadu.

Přesun svého stanoviště o stanici metra vedle už oznámili dva největší dopravci RegioJet a FlixBus. Jejich autobusy, které ze Zličína obsluhují především Plzeň, budou odjíždět od stanice metra Stodůlky. „Prodejní místo RegioJetu ovšem zůstane na Zličíně v provozu i během rekonstrukce nádraží,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Nádraží patří Dopravnímu podniku hl. m. Prahy. Oprava obnáší především postupnou výměnu povrchu komunikací. Podle mluvčího organizátora dopravy ROPID Filipa Drápala by nicméně práce neměly zásadně narušit spoje v rámci Pražské integrované dopravy.

„Linky PID by měly zůstat na Zličíně, pouze se budou stěhovat jejich odjezdová stání podle toho, jak budou práce pokračovat,“ uvedl Drápal. Podle něj bude zřejmě využita k odjezdům i silnice před nádražím. Podrobnosti chce ROPID zveřejnit později tento týden.

DPP na základě poptávkového řízení uzavřel na smlouvu na stavbu s firmou Hochtief. Náklady jsou dle smlouvy v registru 22 milionů korun, práce mají trvat 90 dnů od předání staveniště. Do budoucna se v místě dnešního autobusového nádraží Zličín plánuje mnohem rozsáhlejší modernizace, měl by zde vzniknout moderní dopravní terminál včetně parkovacího domu.

Tagy autobusové nádraží Zličín dpp FlixBus RegioJet
18 komentářů