Autobus za cenu šrotu nebo traktor Zetor. DPP spustil další vlnu rozprodeje nepotřebných vozidel

Bus v pražské MHD. Autor: DPP - Petr HejnaBus v pražské MHD. Autor: DPP - Petr Hejna

V soutěži je jediné kritérium: nabídnutá cena.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes zahájil další vlnu prodeje nepotřebných vozidel, zejména pak autobusů značky SOR. Ve výběrovém řízení hledá kupce pro padesátku autobusů a další vozidla, od osobních aut přes vysokozdvižné vozíky.

Kompletní seznam majetku k prodeji je zde. Soutěží se obálkovou metodou, vítězem se stane vždy u každého vozidla nejvyšší nabídka. Termín pro podání nabídek je 27. září.

Největší část nové vlny prodejů tvoří autobusy SOR NB 12 a 18 z let 2009-2011. Ve většině případů jde již o nepojízdná vozidla bez platné STK, každý v průměru s 900-1,1 milionem najetých kilometrů. Minimální cena je stanovena na hodnotu odpovídající šrotu.

Na seznamu autobusů je i autobus Karosa B 961.1970, který je ještě funkční, ale má již propadlou STK. Oproti jiným autobusům má najeto výrazně méně: 383 tisíc kilometrů. V prodeji jsou i městské autobusy Irisbus Crossway LE 12,8.

DPP se v aktuálním kole zbavuje i dalších vozidel, například osobních aut Škoda Fabia nebo Ford Focus, traktoru Zetor, několika nákladních aut nebo vysokozdvižných vozíků.

Prodeje vozidel MHD z majetku DPP probíhají pravidelně, v posledních dvou letech část vozidel namísto prodeje putovala na Ukrajinu. Nyní jsou na prodej autobusy v horším stavu nebo zcela nepojízdné.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp prodej nepotřebného majetku
15 komentářů