Austrian zruší lety mezi Vídní a Salcburkem, nahradí je vlaky

Railjet na cestě z Vídně do Curychu projíždí Salcburkem. Foto: ÖBBRailjet na cestě z Vídně do Curychu projíždí Salcburkem. Foto: ÖBB

Letecká společnost Austrian Airlines končí s provozem další vnitrostátní linky. Firma dnes oznámila, že už neobnoví provoz letů mezi Salcburkem

Letecká společnost Austrian Airlines končí s provozem další vnitrostátní linky. Firma dnes oznámila, že už neobnoví provoz letů mezi Salcburkem a Vídní. Místo letadel budou mít cestující na výběr až z 31 vlaků, které budou jezdit mezi Salcburkem a letištěm Schwechat ve Vídni.

Změnu oznámily dnes Austrian Airlines ve společné zprávy s rakouskými státními drahami ÖBB. V praxi půjde o cestu railjety státního železničního dopravce, ve kterých bude část míst vyhrazena cestujícím Austrian. Hlavní výhodou je garance přestupu ve Vídni.

Aktuálně nabízí Austrian jen tři spojení vlakem pod názvem AIRail, nově jich má být až 31. V rezervačním systému jsou ještě tři lety denně každým směrem, nejdou ale již koupit. Zatímco let trval 50 minut, cesta vlakem ze Salcburku na letiště bude trvat necelé tři hodiny. Austrian nabídku prezentují hlavně jako rozšíření nabídky spojení i jako ekologičtější způsob dopravy. Už dříve takto Austrian zrušily lety z Lince do Vídně.

Rozšířená spolupráce začne od 20. července pod značkou AIRail. „Cesta ze Salcburku na vídeňské letiště trvá pod tři hodiny, proto jsme se rozhodli cestujícím nabídnout variantu, která je pro životní prostředí příznivější,“ uvedl šéf Austrian Airlines Alexis von Hoensbroech. Nabídka je určena hlavně pro ty, co ve Vídni přestupují.

Tagy AIRail Austrian Airlines ÖBB
82 komentářů