Arrivě chyběly v Praze soupravy, Městskou linku musela zkrátit

Modernizovaná jednotka 845.2. Foto: ArrivaModernizovaná jednotka 845.2. Foto: Arriva

Společnost Arriva vlaky musela dnes odřeknout několik spojů linky S49 v Praze mezi Hostivaří a Libní. Firma neměla k dispozici

Společnost Arriva vlaky musela dnes odřeknout několik spojů linky S49 v Praze mezi Hostivaří a Libní. Firma neměla k dispozici dostatek záložních vozidel, které by nahradily porouchanou jednotku 845.

K problémům došlo dnes odpoledne v 15:46, od té doby je podle stránek Pražské integrované dopravy provoz zastaven do odvolání. Vlaky jezdí bez omezení z Libně do Roztok.

Mluvčí Arrivy Martin Farář potvrdil, že došlo k poruše jednoho vozidla řady 845. Záložní se nepodařilo včas nasadit, protože bylo na spoji z Nitry, který ale nabral zpoždění. „Problém je už vyřešen, provoz postupně stabilizujeme,“ dodal Farář.

Na městské lince v posledních dnech firma testuje například nízkopodlažní motorové jednotky Alstom Coradia Lint. Arriva nedávno oznámila, že převzala po modernizaci  první jednotky 845 pro provoz na rychlíkových tratích pro ministerstvo. Ty mají do provozu zasáhnout nejspíše zítra.

Tagy Arriva vlaky městská linka S49
74 komentářů