Arriva spustila novou noční mezinárodní linku z Domažlic do Německa

Autobus v barvách dopravce Arriva. Foto: ArrivaAutobus v barvách dopravce Arriva. Foto: Arriva

Společnost Arriva Střední Čechy začala v sobotu s provozem nové noční mezinárodní linky z Domažlic přes Furth im Wald a

Společnost Arriva Střední Čechy začala v sobotu s provozem nové noční mezinárodní linky z Domažlic přes Furth im Wald a Lam do Oberlohbergu. Linka bude v provozu každou sobotu.

Jde o součást plánu okresního úřadu v Chamu s názvem NACHT Schwärmer. Ten má umožnit cesty ve večerních a nočních hodinách za kulturou a zábavou z Čech do Bavorska a opačně. Arriva to dnes oznámila v tiskové zprávě.

„Pro cestující jsou připraveny výhodné jízdenky, které umožňují kromě přepravy na jednom spoji
i využití ostatních autobusových linek projektu NACHT Schwärmer, včetně několika vlakových spojů až do Schwandorfu,“ uvedl ředitel Arrivy Střední Čechy František Soumar.

Na území České republiky si cestující koupí jízdenku za koruny podle aktuálního ceníku Arrivy, na německém území zaplatí za jízdenku v eurech. Na lince je povolena vnitrostátní doprava v Česku i Německu, lidé ji tak mohou využít i mezi Domažlicemi, Babylonem nebo Českou Kubicí.

V rámci projektu NACHT Schwärmer jezdí celkem šest nových autobusových linek. Arriva Střední Čechy začala provozovat linku s označením 197/599, její spoje vyjíždějí z Domažlic v 19:15 a 23:45. Zpět jede autobus z německého Oberlohbergu ve 20:40 a 1:20.

Tagy Arriva Střední Čechy
Žádné komentáře