Arriva přivezla první jednotky Stadler GTW pro Zlínský kraj, modernizací projdou v Pars Nova

Převoz jednotek Stadler GTW pro Arrivu do Šumperka. Foto: Arriva vlakyPřevoz jednotek Stadler GTW pro Arrivu do Šumperka. Foto: Arriva vlaky

První čtyři jednotky Stadler GTW přivezla do Česka společnost Arriva vlaky. Od podzimu je chce nasadit do provozu ve Zlínském

První čtyři jednotky Stadler GTW přivezla do Česka společnost Arriva vlaky. Od podzimu je chce nasadit do provozu ve Zlínském kraji, celkem jich bude jezdit dvanáct.

Ve Zlínském kraji podle smlouvy nahradí tyto starší motorové jednotky řady 845, které se na kolejích v kraji objevily loni v prosinci s nástupem Arrivy do regionální dopravy.

Jednotky jsou částečně nízkopodlažní a jejich prostor je klimatizovaný. Jedná se o stejné vlaky, které koupily České dráhy pro provoz v Olomouckém kraji. Cestující by první modernizované jednotky mohly svézt už letos na podzim. Další tyto vlaky chce mít Arriva ve svém stavu ještě letos. Cílovým stavem je 12 jednotek, které budou cestující na Zlínsku vozit nejpozději od příštího prosince.

Jednotky míří do opraven Pars Nova, kde projdou modernizací, instalován bude informační systém a budou nalakovány v barvách Arrivy. Kromě toho dostanou i český vlakový zabezpečovač, vysílačky nebo přemostění záchranné brzdy.

České dráhy zatím nasadily první z dvanácti jednotek letos v únoru, na velkou modernizaci stále ještě běží výběrové řízení.

Převoz jednotek Stadler GTW pro Arrivu do Šumperka. Foto: Arriva vlakyPřevoz jednotek Stadler GTW pro Arrivu do Šumperka. Foto: Arriva vlakyPřevoz jednotek Stadler GTW pro Arrivu do Šumperka. Foto: Arriva vlakyPřevoz jednotek Stadler GTW pro Arrivu do Šumperka. Foto: Arriva vlaky
Tagy Arriva vlaky modernizace Stadler GTW Pars nova Stadler GTW Top Zlínský kraj
126 komentářů