Arriva od příštího pondělí obnoví většinu rychlíků, slibuje přepravu až 75 kol na jeden vlak. Vrací se Městská linka

Jednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: ArrivaJednotka řady 845 společnosti Arriva. Pramen: Arriva

Na rychlíkových tratích se od pondělí 18. května rozjede většina vlaků, které Arriva před vyhlášením mimořádných opatření provozovala. Na koleje

Na rychlíkových tratích se od pondělí 18. května rozjede většina vlaků, které Arriva před vyhlášením mimořádných opatření provozovala. Na koleje se vrátí i městská linka S49 na trase Praha-Hostivař – Roztoky u Prahy.  Dopravce to dnes oznámil v tiskové zprávě. Firma současně posílí nejvytíženější víkendové rychlíky z Prahy do Tanvaldu a Rakovníka.

„Vnímáme zvyšující se zájem lidí o cestování, a proto obnovujeme provoz na všech čtyřech rychlíkových linkách a na pražské městské lince“, říká ředitel Arrivy Daniel Adamka. Dopravce podle něj posílí vybrané rychlíky o víkendu, aby přepravil co nejvíce cyklistů a jejich kol. Půjde zejména o rychlíky z Prahy do Tanvaldu a Rakovníka. „Například rychlíky s odjezdem v 7:20 a 9:20 z Prahy hlavního nádraží a v 15:59 a 17:59 z Tanvaldu tak pohodlně přepraví až 75 kol. V případě dalšího růstu poptávky cestujících po přepravě budeme průběžně navyšovat kapacitu míst pro cestující i na dalších vlacích nebo linkách,“ dodal.

Plně je obnoven provoz rychlíkové linky R24 Praha – Kladno – Rakovník a městské linky S49 Praha-Hostivař – Roztoky u Prahy. Kvůli výluce ale budou vlaky z Kolína do Šluknova na lince R22 končit v Rumburku a drobná omezení zůstanou i u rychlíků na R26 z Prahy přes Příbram a Písek do Českých Budějovic. V platnosti prozatím zůstává omezení osobních vlaků na Liberecku na linkách L3 Liberec – Lomnice nad Popelkou a L31 Železný Brod – Tanvald.

„V nastavených opatřeních nijak nepolevujeme a vlaky denně dezinfikujeme. Pravidelně čistíme i všechna madla, kterých by se lidé mohli přidržovat. Děláme maximum pro rozptýlení všech obav cestujících při využívání našich vlaků i autobusů,“ říká Adamka. Do vlaku je možné nastupovat jen se zakrytými ústy a nosem.

Tagy Arriva Arriva vlaky link R24 Praha - Rakovník linka R21 Praha - Tanvald městská linka S41
96 komentářů