Arriva dokončila opravu historického autobusu RTO, poprvé ho ukáže veřejnosti

Škoda 706 RTO Lux po rekontrukci. Foto: Arriva MoravaŠkoda 706 RTO Lux po rekontrukci. Foto: Arriva Morava

Fanoušci historických autobusů se o víkendu dočkají premiéry dalšího zrenovovovaného autobusu Škoda 706 RTO LUX. V rámci muzejní noci v

Fanoušci historických autobusů se o víkendu dočkají premiéry dalšího zrenovovovaného autobusu Škoda 706 RTO LUX. V rámci muzejní noci v silničním muzeu ve Vikýřovicích na Šumpersku ho ukáže společnost Arriva Morava.

Na premiéru vzkříšeného autobusu upozornil jako první server Československý dopravák. Práce na historickém autobuse zabraly podle serveru takřka čtyři roky.

Díky nadčasovému designu už legendární autobus 706 RTO koupila Arriva Morava v roce 2015, prošel kompletní opravou. Jde o autobusy vyrobený z roku 1970, deset let jezdil pro ministerstvo národní obrany. Arriva autobus koupila hlavně kvůli prezentačním účelům. „I když jsme nadnárodní firmy, naše kořeny jsou v ČSAD, což jsme chtěli autobusem ukázat,“ řekl Armin Cieslar z Arriva Morava. Firma podle něj nabídne autobus i k pronájmům na svatby či jiné akce.

Autobus Škoda 706 RTO LUX v původním stavu. Foto: Arriva MoravaRekonstrukce autobusu Škoda 706 RTO Lux. Foto: Arriva MoravaInteriér autobusu. Foto: Arriva MoravaŠkoda 706 RTO Lux po rekontrukci. Foto: Arriva Morava

Nadšenci při opravě vyměnili podstatné části vozidla. Autobus je nalakovaný krémovou barvou s doplňkovou modrou. Jde o barevné schéma, které se používalo na autobusech RTO po generálních opravách.

Ve Vikýřovicích se objeví i další autobusy, v muzeu proběhne i výstava k historii ČSAD.

Tagy Arriva Morava Škoda 706 RTO Lux
Žádné komentáře