Arriva do konce srpna obdrží 30 nových autobusů, obslouží hlavně Příbram

Iveco Crossway LE v barvách Pražské integrované dopravy. Foto: ArrivaIveco Crossway LE v barvách Pražské integrované dopravy. Foto: Arriva

Skupina Arriva pokračuje v obnově vozového parku na linkách z Prahy do Středočeského kraje. Po nedávném nasazení nových kloubových autobusů

Skupina Arriva pokračuje v obnově vozového parku na linkách z Prahy do Středočeského kraje. Po nedávném nasazení nových kloubových autobusů SOR na linky do Berouna, Jílového a Týnce nad Sázovou, se v létě dočkají i cestující mezi Prahou a Příbramí.

Arriva upřesnila, že dodávku třiceti nových vozidel pro Příbram obdrží do konce srpna. Půjde o patnáctimetrové autobusy značek Setra a Iveco. Každý výrobce dodá patnáct autobusů. Celková hodnota investice se pohybuje kolem 200 milionů korun.

„Počítáme s jejich nasazením ještě v srpnu, nejpozději začátkem září. Vedle Příbrami se mohou objevit i na linkách do Mladé Boleslavi a Berouna,“ uvedl šéf skupiny Daniel Adamka. Příbramskou linku dosud obsluhují starší vozy značek Karosa, Iveco a SOR.

Arriva chce obnovit vozidlový park i na Kladně a jeho okolí, kde její dcera ČSAD MHD Kladno provozuje městskou dopravu. Kladno dostane 25 vozů na stlačený zemní plyn CNG značek Scania (9), Iveco (12) a SOR (4), dále pak sedm kloubových dieselových vozidel značky SOR.

Tagy Arriva PID Praha - Příbram
6 komentářů