Arriva darovala dva autobusy jako humanitární pomoc na Ukrajinu

Autobusy SOR NB 12, které věnovala Arriva dopravnímu podniku v ukrajinském Dnipru. Foto: ArrivaAutobusy SOR NB 12, které věnovala Arriva dopravnímu podniku v ukrajinském Dnipru. Foto: Arriva

Autobusy jezdily v Chrudimi a Třinci.

Společnost Arriva se zapojila do humanitární pomoci Ukrajině. Minulý týden odjely dva autobusy SOR NB 12 do ukrajinského města Dnipro jako dar.

„Před koncem loňského roku jsme se zkontaktovali s českým velvyslanectvím na Ukrajině a nabídli jsme humanitární pomoc v podobě našich nevyužitých autobusů, které by mohly pomoci s přepravou cestujících v ukrajinských městech,“ řekl Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy. Zástupci Dnipro Electrotransport si vybrali dva nízkopodlažní autobusy v městském provedení, které už dopravce nepotřebuje. „Jsou to sice starší vozy, ale v dobrém technickém stavu, a mohou ještě posloužit tam, kde je to potřeba,“ dodal Adamka.

Autobusy jako humanitární pomoc odvezli na trase dlouhé přes 650 kilometrů řidiči Arrivy z chrudimského depa přes Ostravu a Polsko na ukrajinský hraniční přechod Krakivets. Tady si vozy, které původně sloužily v MHD Chrudim a Třinec, převzali zástupci Charity Fund Taps, nejvýznamnější charitativní organizace v Dnipru, ta je předá místnímu dopravci Dnipro Electrotransport.

Doufáme, že naše autobusy udělají v Dnipru dobrou službu při přepravě cestujících po městě. Se všemi stranami této spolupráce zůstáváme v kontaktu pro možnou další humanitární pomoc v podobě autobusů, které můžeme nabídnout,“ dodal Adamka.

Tagy Arriva pomoc Ukrajině
24 komentářů