Antalya a Rhodos. Čedok chce příští rok v létě rozlétat českobudějovické letiště

Letiště České Budějovice, nový terminál. Autor: Letiště České BudějoviceLetiště České Budějovice, nový terminál. Autor: Letiště České Budějovice

Lety by zajistila společnost Smartwings s Boeingy 737. Čedok pro příští rok počítá s 16 odlety z Českých Budějovic.

Českobudějovickému letišti, které v uplynulých letech prošlo miliardovou modernizací pro takzvaný velký provoz, hodlá vdechnout život cestovní kancelář Čedok. V závěru léta příštího roku chce z Budějovic vypravit první dovolenkové lety, a to do Antalye a na Rhodos. Na letišti to dnes oznámili jihočeský hejtman Martin Kuba a šéf Čedoku Stanislav Zeman.

Definitivně se prodej zájezdů s odletem z Českých Budějovic potvrdí do 15. října, do kdy si ještě musí letiště podle Kuby doladit „pár technických parametrů“ s Úřadem pro civilní letectví a Řízením letového provozu. Pak Čedok prodeje spustí.

„Naše cestovní kancelář má v posledních letech velký zájem rozvíjet provoz z regionálních letišť. Chceme být co nejblíže klientům. Jihočeský kraj je navíc ekonomicky silný, města i vesnice tu vzkvétají, a není proto důvod, aby se v milionové spádové oblasti nenašlo pár tisíc lidí, kteří odsud poletí na dovolenou,“ řekl Zeman.

Lety by zajistila společnost Smartwings s Boeingy 737. Čedok pro příští rok počítá s 16 odlety z Českých Budějovic, osmi do Antalye a osmi na Rhodos. Lety by se uskutečnily během srpna a září. Obě destinace patří podle Zemana k nejoblíbenějším v nabídce cestovní kanceláře.

Čedok letos zahájil lety do Antalye i z Karlových Varů.

Tagy Čedok Jihočeské letiště České Budějovice
37 komentářů