American Airlines odtajnily časy letů mezi Prahou a Chicagem, prodej letenek začal

American Airlines budou z Prahy do Chicaga létat s Boeingem 787-8. Foto: AAAmerican Airlines budou z Prahy do Chicaga létat s Boeingem 787-8. Foto: AA

Letecká společnost American Airlines začala prodávat letenky na novou linku z Prahy do Chicaga, kterou spustí 8. května příštího roku.

Letecká společnost American Airlines začala prodávat letenky na novou linku z Prahy do Chicaga, kterou spustí 8. května příštího roku. Půjde o čtvrté přímé spojení Prahy s USA.

Podle letového řádu bude aerolinka létat do Prahy pětkrát týdně, mimo provoz bude ve středu a v pátek (ve směru z Prahy), kdy cestující musí využít pro lety trasy s přestupem, nejčastěji v Londýně. Lety se objevily zatím pouze v mobilní aplikaci American Airlines, na webu nabízely ještě ve chvíli publikace textu na stejné termíny spojení s přestupem. Při nákupu letenky ještě cestující upozorňuje, že linku musí ještě schválit úřady, nečekají se ale žádné komplikace.

Boeing 787-8 poletí z Chicaga v 18:50, do Prahy přiletí po 9 hodinách letu v 10:50. Zpět se bude vracet ve 12:50, v Chicagu bude v 16:05 místního času po 10 hodinách a 15 minutách letu.

Dopravce podle všeho průběžně nahrává jednotlivé tarify, proto nelze brát za příliš vypovídající cenovou úroveň. Nejlevnější zpáteční letenky byly v době zveřejnění za 1663 dolarů v premium economy, ekonomickou třídu z Prahy zatím nejde koupit.

Novou linku oznámily American Airlines tento týden a Letiště Praha v tiskové zprávě. Chicago patří dlouhodobě mezi americké destinace, kam z Prahy létá nejvíce lidí, ale neexistuje přímé spojení. „Chicago patří z pohledu celkového potenciálu v USA mezi TOP 5 destinací v rámci celé Severní Ameriky se silným lokálním trhem. Letiště v Chicagu se řadí k hlavním přestupním bodům a nabídne cestujícím celou řadu dalších navazujících letů,” uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Spojení bude v provozu  od 8. května (odlet z Chicaga) do 24. října. Podle odhadů Letiště Praha novou linku využije za sezónu více než 48 tisíc cestujících v obou směrech.

American Airlines v týdnu oznámily další nové mezinárodní linky: příští rok začnou létat z Filadelfie do Casablancy, z Dallasu do Tel Avivu, z Chicaga ještě do Budapešti a Krakova.

Po Qatar Airways a Korean Air budou American Airlines třetím dopravcem, který v Praze bude létat s dreamlinerem. Jde o nejmenší verzi dreamlineru s 234 místy v třídách Flagship Business, Premium Economy a Main Cabin. American Airlines vstoupily na české trh teprve loni, kdy otevřely přímou linku do Filadelfie.

 

Tagy american airlines letecké spojení Česko - USA letiště praha PRG-ORD Top
11 komentářů