American Airlines budou létat do Prahy částečně i v zimě

Airbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště PrahaAirbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště Praha

Po mnoha letech bude mít Praha příští zimu alespoň částečně přímé spojení s USA. Letecká společnost American Airlines dnes oznámila,

Po mnoha letech bude mít Praha příští zimu alespoň částečně přímé spojení s USA. Letecká společnost American Airlines dnes oznámila, že svoji sezónní linku mezi Prahou a Filadelfií prodlouží o deset týdnů až do 6. ledna. Dosud linka končila s nástupem zimního letového řádu.

Největší letecký dopravce na světě dnes prodloužení linky oznámil společně s Letištěm Praha. Linka tak bude v provozu od 8. května 2020 až do 6. ledna 2021. Podle Letiště Praha dojde k přidání více než 70 letů, které přepraví téměř 30 tisíc cestujících.

„Od chvíle, kdy jsme v roce 2018 spustili provoz na této lince, si Praha získala velkou popularitu, zejména díky svému historickému centru,“ řekl Vasu Raja z American Airlines. „Filadelfie je pro české cestovatele skvělou vstupní branou do Spojených států díky rozsáhlé nabídce návazných spojů napříč celou Severní Amerikou. Rozšíření této linky je důkazem naši důvěry v tento trh,“ dodal.

Podle předsedy představenstva Letiště Praha Václava Řehoře je prodloužení provozu sezónních linek do USA jednou z priorit. „Jsem rád, že jsme se s American Airlines po úspěšných dvou letech domluvili a přímé lety z Prahy do Filadelfie budou od příštího roku k dispozici každý den od května až do začátku ledna. Kromě cest na východní pobřeží mohou cestující přestoupit také na linky na Floridu, kam míří v tomto období řada Čechů,“ řekl Řehoř.

Lety do Filadelfie bude dopravce operovat jednou denně letadly Airbus A330-200 s 20 sedadly v byznys třídě, 21 v Premium Economy a 205 v Economy.

American Airlines v Praze příští rok expandují ještě více: od května začnou létat do Chicaga. Kromě nich létají do USA také Delta Air Lines a United Airlines, nikdo z nich ale celoročně. Naposledy létala Delta v zimě do USA na přelomu let 2011/2012, poté ale zimní lety ukončila a soustředila se na letní sezonu. České aerolinie ukončily spojení do New Yorku v roce 2009.

Tagy american airlines letecké spojení Česko - USA letiště praha PHX prg
22 komentářů