American Airlines posílí v Evropě, Praha na seznamu novinek není

Airbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště PrahaAirbus A330-200 společnosti American Airlines. Foto: Letiště Praha

Dopravce obslouží pět linek navíc, vrátí se do Edinburghu.

Letecká společnost American Airlines představila své evropské plány na příští léto. Oproti tomu letošnímu obslouží pět linek navíc. Na několika trasách navíc posílí provoz.

Úplně nové budou v síti amerického dopravce každodenní lety z Filadelfie do Milána na letiště Malpensa, z Miami do Říma na letiště Fiumicino, z Charlotte v Severní Karolíně do Atén a z Chicaga do Madridu.

Posílen bude provoz na trasách Dallas – Barcelona, Miami – Paříž, Filadelfie – Atény a Filadelfie – Neapol.

Poprvé od roku 2019 se navíc American Airlines vrátí do Edinburghu. Obnoví tam lety z Filadelfie. Skotská metropole se tak na rozdíl od té České dočká návratu jednoho z největších leteckých dopravců na světě už v příštím roce. Informace o možném obnovení linky americké aerolinky do Prahy i nadále chybí.

Když vloni oznamovaly American Airlines čtyři evropské novinky na letošní léto, Letiště Praha tvrdilo, že o obnovení linek do USA jedná. Jediným spojením však zůstává to sezónní Delty na letiště JFK v New Yorku. Podle dřívějšího vyjádření šéfa letiště Jiřího Pose se již letos měla obnovit linka United Airlines Newark – Ruzyně. Nestalo se tak.

„Jsme doslova v každodenním kontaktu, bohužel ale u amerických dopravců přetrvává problém s nedostatkem letadel,“ uváděl vloni k návratům společností z USA Pos.

Tagy AA american airlines letiště praha prg
8 komentářů