American Airlines oznámily další linky do Evropy. Praha musí dál čekat

První přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákPrvní přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Podle Letiště Praha probíhají s dopravcem každodenní jednání.

Nebýt covidu a nedostatku letadel, mohly být American Airlines v Praze už několik let největším dopravcem na trhu transatlantických linek. K lince do Filadelfie začal prodávat i letenky na nové spojení do Chicaga. Realitou roku 2023 ale je, že jeden z největších leteckých dopravců na světě do Prahy nelétá a s největší pravděpodobností nebude ani příští rok.

Šance na obnovení některých z linek příští rok přitom není velká. American Airlines tento týden oznámily čtyři nové linky z USA do Evropy na rok 2024, Praha mezi nimi opět není. Jediným přímým spojením z Prahy do USA zůstává sezonní linka Delty do New Yorku.

American Airlines otevře tři zcela nové linky: z Filadelfie do Neapole, Kodaně a Nice, z Dallasu do Barcelony a obnoví také linku z Chicaga do Benátek.

Letiště Praha o obnovení linek do USA jedná. „Jsme doslova v každodenním kontaktu, bohužel ale u amerických dopravců přetrvává problém s nedostatkem letadel,“ řekl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos. Podle něj bude jasněji na podzim, kdy se definitivně potvrzují nové letecké linky. Příští rok bude podle něj obnovena linka United Airlines Newark – Ruzyně.

Tagy american airlines letiště praha prg transatlantické lety
32 komentářů