Air France se vrátí do Prahy, začíná jedním letem týdně

Airbus A319 v barvách Air France v Paříži. Foto: Air FranceAirbus A319 v barvách Air France v Paříži. Foto: Air France

Letecká společnost Air France obnoví od 3. června provoz části letů mezi Prahou a Paříží. Doplní tak nabídku Českých aerolinií,

Letecká společnost Air France obnoví od 3. června provoz části letů mezi Prahou a Paříží. Doplní tak nabídku Českých aerolinií, které začaly do francouzské metropole po dvouměsíční přestávce létat dnes.

Obnovení provozu oznámil francouzský dopravce, který si vyjednal u vlády podporu ve výši sedmi miliard eur, v tiskové zprávě. Oproti původnímu provozu jde o velmi rozvážný start: firma má v nabídce dva lety týdně, v jiná data nabízí spojení přes Amsterdam s KLM či ČSA.

V prvním týdnu obnovení provozu poletí jen ve středu, další týden v úterý a v pátek, postupně přechází na čtyři lety týdně a od července na tři lety denně. Dopravce na linku nasadí Airbus A320 s kapacitou 164 osob. Celkem 11 červnových spojů má odlétat z Letiště Praha buď dopoledne v 9:35 s příletem do Paříže v 11:25, nebo později večer ve 20:35 a příletem na pařížské letiště Charlese de Gaulla ve 22:20 hodin. Jak budou lety v provozu v červenci zatím aerolinka neuvádí, v systému jsou sice lety podle původního plánu, ten ale nebude téměř jistě dodržen.

Air France aktuálně provozuje zhruba 3–⁠5 % své kapacity, celkem létá do 43 destinací. Postupně chce do konce června vrátit k provozu zhruba 15 % běžné kapacity, celkem nasadí 75 letadel.

(aktualizováno 19.5. 13:54)

Tagy air france CDG letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru prg
1 komentář