Aerolinky zastavují lety do Káhiry, British Airways následovala chvíli Lufthansa

Airbus A320 společnosti British Airways. Foto: Stuart Bailey - British AirwaysAirbus A320 společnosti British Airways. Foto: Stuart Bailey - British Airways

Dvě velké evropské letecké společnosti se v sobotu rozhodly zastavit letecké spojení s egyptským hlavním městem Káhirou.  Po odpoledním rozhodnutí

Dvě velké evropské letecké společnosti se v sobotu rozhodly zastavit letecké spojení s egyptským hlavním městem Káhirou.  Po odpoledním rozhodnutí British Airways se k nim ještě během sobotního večera přidala německá Lufthansa, ta ale v neděli opět lety obnovila.

British Airways zrušily lety do Káhiry na týden. Firma v prohlášení uvedla, že jde o preventivní opatření, které má umožnit posouzení bezpečnosti letů na káhirském letišti. Cestující ze zrušených letů firma přesměrovala nejčastěji na lety EgyptAir. K pozastavení letů došlo těsně před nástupem cestujících do letadla mířícího do Káhiry.

Britské ministerstvo zahraničí v pátek upravilo své doporučení a upozornění pro občany Velké Británie cestující do Egypta a varovalo před zvýšeným rizikem terorismu v letecké dopravě.

K British Airways se připojila po pár hodinách Lufthansa. „Bezpečnost je naší prioritou a proto jsme dočasně přerušily naše lety do Káhiry. Jde o preventivní opatření, situaci dál vyhodnocujeme,“ uvedla Lufthansa v prohlášení. V neděli stopku zrušila a znovu začala do egyptské metropole létat.

Z Česka do Káhiry žádná aerolinka přímo nelétá, egyptská přímořská letoviska nicméně patří mezi časté cíle českých dovolenkářů. Ti v minulosti létali dál k Rudému moři i v době, kdy z většiny evropských zemí kvůli nebezpečí terorismu už cestovní kanceláře žádné zájezdy do Egypta neprodávaly.

Tagy British Airways Lufthansa pozastavení letů do Káhiry
Žádné komentáře