Hi Fly našel nájemce na A380. Airbus věří, že čas obřího letadla ještě přijde

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi Fly

Jen necelých 24 hodin po představení deset let starého letadla A380 v netradičním nátěru vyzývajícím k ochraně korálových útesů ohlásila

Jen necelých 24 hodin po představení deset let starého letadla A380 v netradičním nátěru vyzývajícím k ochraně korálových útesů ohlásila portugalská společnost Hi Fly získání prvního kontraktu na nájem A380. Jméno tají.

Hi Fly v tiskové zprávě uvedla, že jde o „zavedeného evropského dopravce“. „Letadlo bude nasazeno na dálkové lety během léta s možností prodloužení kontraktu,“ uvedla firma v tiskové zprávě. Na twitteru pak oznámila firma, že zítra odlétá letadlo z aerosalonu ve Farnborough do Portugalska.

Podle firmy je o letadlo na trhu velký zájem, do jara příštího roku chce do flotily proto provozovatel letadel na takzvaný ACMI pronájem zařadit ještě druhý stroj.

A380 dosud aerolinky odebíraly jen jako nová letadla, Hi Fly je prvním provozovatelem použité A380. Jde o letadlo, které létalo deset let u Singapore Airlines. Vejde se do něj 471 lidí.

Odbyt nových A380 není zdaleka takový, jak se čekalo. Airbus je ale stále přesvědčen, že letadlo má ještě nejlepší roky před sebou.  „Osobně věřím, že letadlo má ty nejlepší roky před sebou v příštím desetiletí,“ řekl provozní ředitel Airbusu Tom Williams BBC.

Tagy Airbus A380 Hi Fly
2 komentáře