Kraj schválil smlouvu o spolupráci s ŘSD při budování tramvajové trati do Zdib

Modernizovaná tramvaj KT8D5R.N2P. Foto: DPPModernizovaná tramvaj KT8D5R.N2P. Foto: DPP

ŘSD zajistí a zaplatí vybudování mimoúrovňové křižovatky usnadňující napojení na dálnici D8.

Rada Středočeského kraje ve čtvrtek schválila uzavření smlouvy o spolupráci mezi Krajskou správou a údržbou silnic (KSÚS) a Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) při zajištění koordinace a investorské přípravy pro tramvajovou trať Kobylisy – Zdiby.

„Smlouva je dalším krokem pro realizaci této významné dopravní stavby,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast silniční dopravy Martin Kupka. Stavba trati by měla začít v roce 2024 a skončit o rok později. Trať bude mít délku 5,445 kilometru. Součástí její stavby budou terminály a parkoviště P+R ve Zdibech a Sedleci a tramvajová smyčka v Sedleci. Parkoviště a parkovací dům mají mít dohromady kapacitu 1 260 míst.

ŘSD zajistí a zaplatí vybudování mimoúrovňové křižovatky usnadňující napojení na dálnici D8. Kraj tuto stavbu doplní vybudováním tramvajové trati a přemostěním spojnice silnic II/608, I/9 a dálnice D8. Zajistí rovněž rekonstrukci nevyhovující silnice II/608 ve směru z a do hlavního města.

Blíže o vybrané variantě tramvajové trati mezi hlavním městem a Středočeským krajem informoval deník Zdopravy.cz loni v červnu.

Tramvajová trať Kobylisy - Zdiby. Pramen: Středočeský kraj

Tramvajová trať Kobylisy – Zdiby. Pramen: Středočeský kraj

Tagy ŘSD Středočeský kraj Tramvajová trať Kobylisy - Zdiby
23 komentářů