Video: Místo přejezdu most. Úrovňové křížení přes silnici I/35 pod Troskami zmizí do listopadu

Vysouvání mostu v Ktové přes silnici I/35. Foto: ValbekVysouvání mostu v Ktové přes silnici I/35. Foto: Valbek

Na trať mezi Turnovem a Jičínem se již vrátily vlaky.

Na silnici I/35 mezi Turnovem a Jičínem mizí jeden z přejezdů. Společnosti M-Silnice a FIRESTA – Fišer dokončily stavbu železničního mostu, který silnici nově překlene namísto původního železničního přejezdu. Vlaky se na trať vrátily 10. srpna, celá stavba má být hotova do listopadu letošního roku.

Video zachycuje klíčovou část stavby: výsun a uložení samotné mostní konstrukce. Stavba začala loni v září. Součástí je i vybudování kilometr dlouhé přeložky, kolem které povede ještě místní komunikace. Ta bude sloužit i jako cyklostezka.

I když nejde o příliš rušnou trať, podle ŘSD je snahou eliminovat na silnicích I. třídy úrovňové přejezdy. Stavba neřeší pouze odstranění úrovňového křížení silnice s železniční tratí, ale vylepší také směrové vedení silnice (odstraní tzv. „esíčko“). Součástí stavby je také přestavba stávající křižovatky na okružní křižovatku v obci Ktová.

Vysouvání mostu v Ktové přes silnici I/35. Foto: ValbekVysouvání mostu v Ktové přes silnici I/35. Foto: ValbekVysouvání mostu v Ktové přes silnici I/35. Foto: ValbekBudování nadjezdu přes silnici I/35 v Ktové. Foto: ŘSDBudování nadjezdu přes silnici I/35 v Ktové. Foto: ŘSDBudování nadjezdu přes silnici I/35 v Ktové. Foto: ŘSDBudování nadjezdu přes silnici I/35 v Ktové. Foto: ŘSDBudování nadjezdu přes silnici I/35 v Ktové. Foto: ŘSDVizualizace budoucího řešení silnice I/35 u Ktové. Foto: ValbekOdstranění přejezdu ve Ktové a nová přeložka s podjezdem na silnici I/35. Foto: ŘSD

Tagy Firesta-Fišer I/35 Ktová M-Silnice odstranění úrovňových přejezdů Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
9 komentářů